Friday, 22 July 2011

interview lawyer tuk assigment undang2 tanah

           pic yg kat atas ni pic mse kiteorg p wat interview ngn lawyer under subjek undang2 tanah bout pindah milik hartanah... hmm bnyak yg dikongsi oleh puan rohani ni... even mse sgt singkat.. but all the information sgt2 mmbantu...... puan ni sgt la humble.... n very easy nk disscuss ngn die... alhamdullilah da settle pun assgment yg ni.....

kawan senang bnyak... kawan susah habuk oun tarak....

mmg banyak kan spesis ni kat dunia ni skang ni.... huh.... hmmmm nk wat camner kan... diriku yg lurus ni mmg mcm ni.....  da terhantuk br nk terngdah... alahai cik farah ni mmg parah... asyik terkena jek ngn kawan2 ko la... nasib baik ader dak fatyn raseb 2...
fatyn raseb berkata " x salah nk baik ngn org... bagus kite baik ngn semua org... tp ingt2 skit..... bnyak org yg suke amik kesempatan atas kebaikan kite 2... nahhh kan da terkena..... " ssah jek die cr ko... da senang die wat ko camner..... hmm... terkena sudah.... 
    sekali ko wat ak sampai mati ak ingat... ko da wat ak pas 2 ko leh pretend cam xde pe2... pergghhh......waklu... ko ingt ak pe..... sorry la pasni probs ko settle la sendri yek..... im not ur slave anymore.... hmm thanks to fatyn raseb a.k.a caramella.... ko bnyak sedarkan ak.... 
   

Thursday, 30 June 2011

sambungan kisah junior yg biadap!!!!!!!

klu da nme budak yg bermasalah mmg bermasalah la jugak kan..... mmg menyusahkan idup org..... haiiishh.... nme budak 2 adalah MEGA.. die ni mmg suke sgt nyusahkan org.... dari sem lepas lg die mmg tak penah duk satu umah ngn kiteorg ni...ok la x kisah pun klu die x nk duk satu umah ngn kiteorg ni... alasan yg die bg tuk xnk duk satu umah ngn kiteorg ni kononnye ssah nk wat assgment sb die sorg je junior kat umah yg kiteorg duk ni.... ehhhh alasan x munasabah langsung..... dlu kiteorg ni pnah gak jd junior... xde pun alasan yg mcm 2..... nk seribu daya..... so die pun duk la merempat kat umah membe die...... satu kesalahan yg berat tuk hostel kiteorg ni..... kiteorg ni da x amik port lg da pasal die tibelah hari ni jek penyelia asrama pn NORIAH dtg jumpe kiteorg n die ckp yg die dpt aduan yg kiteorg ni buli die!!! wahhhh statement mmg maut kan.... kbetulan ak ader kat c2 n ak pun ckp la, mcm mne la kiteorg ni nk buli die klu die mmg x pnah nk duk umah.... die boleh ckp yg senior yg mrangkap ak n bdak umah lain ni mintak die duit, pakai brg die..... ello, ingt kiteorg ni miskin ke smpi nk pki brg org......... kwn2 ak yg lain dak ela, teha mmg da mngirap da...tp yg mmg bangang nye si mega ni, bkn die yg wat aduan 2..... kwn die yg p wat aduan kat penyelia asrama kiteorg..... knp perlu kwn ko yg jd kuli batak ko.... baik nye ati kwn ko kn...... sampi sggup tlg ko smpi mcm ni skali.... then penyelia asrama kiteorg nk panggil die face 2 face ngn kiteorg..... kiteorg pun ape ade hal... da mmg kiteorg x salah... so wat pe takut kn.... bl die dtg n kiteorg tnye knp perlu wat cite yg bkn2..... nk tau pe yg die jwb....... die blh ckp kite org paaki ajax fabuloso die.... ???? trus ak jd blur..... wat pe kite org nk pkai ajax fabuloso 2.... x kn nk wat mandi kot.... haisshhhh..... so pn.noriah pun ckp la, x kn sb 2 jek awk buruk2 kan senior awk ni....terus die diam..... tp yg hakikatnye tade pun menatang 2 dlm umah kiteorg,..... ajax fabuloso nk wat pe.... maybe die pakai tuk shampoo rmbut die kot..... last2 skali die da x dbenarkn tuk duk kat umah kiteorg n die pun x dbenarkn tuk duk kat umah kwn die tu..... die kne cr umah yg lain.... padan la muka kan... lain kali wat cite ag....... elok2 ko ade umah skng ko da mcm pelarian.... kite tgk la ader ke senior lain yg nk trima ko kn.........

tahun akhir semester 5 sudah.......

yeahhhhhhhhhhhh.... skang ni da tahun akhir..... pejam celik pejam celik kjap je da semester 5... ader satu semester je lg b4 ak grad.... huwahhh...... cam best jek sebut grad 2 kn.... tp pjalann masih jauh wlaupun hnya satu sem je lg kat cni... sem ni pun ak akn wat praktikal... tmpat yg ak nk wat praktikal pun x plih ag.... dlm list ak ade la beberapa tmpt... cth nye: mahkamah, legal firm,... tp ramai advice ak p mahkamah.... ak still xdpt decide ag bnda ni...harap2 pilihan tmpat praktikal ak adalah yg tepat... neves xyah ckp ar.... pe yg ak nk praktik kan nnt..... boleh ke ak wat.... oh gosh.... hope everything will fine........

banyak kerja walaupun satu ari tade klas

walaupun happy coz tade klas tp disebabkn banyak assgment yg nk dibuat so terpaksa la ku melupkan niatku ini tuk bermalas2 atas katil... first skali td ader group disscussion utk assgnment ustaz rahisam..... lecterur yg ak anngap mmg ssah utk puaskn ati die ngn kerja kite..... maybe die nk kiteorg semua tuk jd yg the best among the best....... klu dlm klas die kowg senyap je abis ar kowg....... nk mengelamun mmg x dapat la... otak kne sentiasa ade idea wlaupun kdang2 die tnyer xde kne mngena ngn subjek yg die ajau pun..... bl die tnye n kite da jwb ader je yg die nk bangkang..........ssah nk adap ngn lecterur yku yg sowang ni..... sb ak da lalui pngalaman ni mse ak sem 2 ag......... so sem 5 ini sekali lagi nk kne mengharungi nya.....huwaaaa...... moga sem ini hati die baik ckit la yek....... must be a reason kn knpdie wat cmni.... maybe die nk kiteorg nye level of confidence sentiasa tgg tuk berhujah... almaklum la student undang2... haha..pe2 pun yg die wat pasti utk kebaikan kiteorg... layan je la karenah die sem ni.... yg penting utk final exam die blh bg 4.00 tuk subjek die... hmmmm harap2 la kn..

Wednesday, 29 June 2011

junior yg biadap..........

GERAM, GERAM N GERAM............  NK KATE BUDAK X JUGAK TP AKAI TADE KE.... HUH.....  UMO KO LEBIH KUANG AK JE... TP KO 2 JUNIOR....... AK BKN NK SUOH KO SEMBAH KAKI AK N DAK2 SENIOR LAIN YG ADER DLM UMAH NI.... TP KO RESPECT AR CKIT NGN KITEOWG NI YG DAH DUK LAME DLM UMAH NI....KO PN DA SEM 2.. BKN SEM 1 PUN... KO DA TAU DA RULES KAT CNI CMNE... YG KO NK MAIN REDAH JEK KNP.... HAISSSHH.... PE2 YG KO NK WAT KO KNE BINCANG.... KTEOWG DLM UMAH NI BKN TUNGGUL... ADA PAHAM KA....  KLU KO RESPECT KITE ORG, KITE ORG PN AKN RESPECT KO... TP KLU KO WAT TAIK KAT CNI....... PHM2 SNDRI LA.....

I MISS YOU LIKE CRAZY @_@


Waduhhhh....... rindu ni mmg mnyakitkn.... hmm... terpaksa tahan rindu ni 4 2 weeks.... x tau la camne ngn dri ni nnt... semuanya serba x kena,.... da bnyak bnda da ak wat utk membzkn dri ni supaya x terpk sangat pasal bnda2 ni........ ak cube kuat kan dri ni atleast 4 2 weeks..... then routine ak ng si dia akn kembali spt biasa,... tp kiteowg x pnah berpisah jauh..... agaknya ni la msenye utk ak n si dia utk blaja pe 2 erti rindu kan...klu x mest mmbosankn relationship kite owg kn...... bl kne bjauhan slama 2 mggu ni br la ak blaja utk hargai moment2 yg kite owg pnah lalui bsama.. klu x ader je tindakan die yg nk wat ak marah... tp bl bjauhan camni n kenangkn balik semua2 2 ak rse cam nk patah balik ke mase 2.... so guys do appreciate ur partner... bl da jauh camni br akn pk xpe n x kisah bnda2 2 semua as along die ade kat kite... klu die dtg lmbt pn xpe as long die jumpe kite... tp rite now ak kne mnyabaukan n mnyibukkn dri ni so ak xle rse sakit ngn rindu ni sgt kn... n ak doakan die slamat pegi n slamat balik.... sb ak akn ttp tggu die balik.... esk mlm die da tade kat cni... akn p langkawi.. ak nk sgt die balik dlm keadaan slamat.. hope t bl die balik something sweet gonna happen... zalik miss u damn much.....

Followers ♥

Appreciate Time!